Psykopodiaa 7 - Työn merkityksellisyys. Vieraana Jaakko Sahimaa.

Koetko oman työsi merkitykselliseksi?

Vastaus tähän kysymykseen on aikaisempaa tärkeämpi entistä useammalle meistä - ja sitä kautta myös organisaatioille. Muuttuvassa yhteiskunnassa työn merkityksellisyys tuo monelle myös merkitystä elämään. Vietämme töissä suuren osan ajastamme. On siis tärkeää, että voimme kokea itsemme arvostetuksi työssä, ja kokea, että työllämme on merkitystä myös itseämme laajemmassa, suuremmassa kuvassa. Organisaatiot, jotka voivat tarjota tätä työntekijöilleen, ovat houkuttelevampia työnantajina.

Oma vastaukseni tuohon kysymykseen on, että koen itseni onnekkaaksi, koska saan todella tehdä minulle merkityksellistä ja mielekästä työtä psykologina, niin palkka- kuin vapaaehtoistyössä. Eri työtehtävissäni pääsen käyttämään laaja-alaisesti ja monipuolisesti osaamistani, jota minulle on kertynyt opinnoista, lisäkoulutuksista ja minua mentoroinneilta kokeneilta kollegoilta. Nykyisin yrittäjänä toimiminen ja aiemmin työnantajani (joustavuudella ja palkattomilla vapailla) ovat antaneet riittävää vapautta, että olen voinut tehdä vapaaehtoistyötä koko työurani ajan. Tämä on ollut minulle tärkeää ja myös sitouttanut minua työnantajiin.

Vapaaehtoistyössäni Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:n hankkeissa olen saanut parhaat ja kiitollisimmat palautteet työstäni. Kaikkein merkityksellisintä on ollut nähdä, mikä kyky ihmisellä on selviytyä vaikeissa ja epäinhimillisissä olosuhteissa. Se on luonut minulle uskoa ihmisen kykyyn selvitä mistä vain - ja sitä kautta merkityksellisyyttä psykologin työhöni. Kaikesta ei tarvitse eikä pidä selviytyä yksin. Osa selviytymistä on se, että ottaa apua vastaan. Olen saanut normi- ja vapaaehtoistyössäni nähdä ihmisten selviytyvän hyvin monenlaisista haasteista ja vastoinkäymisistä. Se, että olen voinut olla ainakin pienenä tukena ihmisille näissä selviytymisissä, tekee psykologin työstäni minulle merkityksellistä.

Tässä Psykopodiaa-jaksossa keskustelen työn merkityksellisyydestä Terveystalon organisaatiopsykologin ja Meaningful Work Finland ry:n toiminnanjohtajan Jaakko Sahimaan kanssa.

Pohdimme Jaakon kanssa vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin.

  • Mitkä asiat tekevät työstä merkityksellistä?

  • Onko tässä eroa on yksilötasolla vs organisaatiotasolla?

  • Mitä organisaatio hyötyy siitä, että ihmiset kokevat työn merkitykselliseksi?

  • Onko työn merkitys yhteydessä työhyvinvointiin?

  • Mitä esimies tai johto voi tehdä lisätäkseen työn merkityksellisyyttä?

  • Mitä voi tehdä jos ei koe työtään merkityksellisenä?

  • Millä keinoilla henkilö voi itse vaikuttaa työnsä merkityksellisyyteen?

Jakson linkit:

Jaakko Sahimaan kotisivut

Meaningful Work Finland ryn sivut  

Jaakko Sahimaa sosiaalisessa mediassa:
LinkedIn, Twitter: @jaakkosahimaa, Instagram: @jaakkosahimaa ja Facebook.

Seuraa Psykopodiaa somessa:

Facebookissa @Psykopodiaa

Instragramissa @Psykopodiaa

Nina Lyytinen Twitterissa

Kuuntelee ja tilaa Psykopodiaa suosikkipalvelussasi:

Spotify

Apple Podcasts

Google Podcasts (sovellus)

Stitcher

Kieku

Tilaa Psykopodiaa Android puhelimellasi

Psykopodiaa RSS syöte

Näiden lisäksi Psykopodiaa löytyy mm. aCast, Blubrry, Castbox, Podbean, PlayerFM, TuneIn, Spreaker palveluista ja hakemistoista.

Voit myös tilata Psykopodiaa-podcastin uudet jaksot sähköpostiisi.